Tipy pre horské bicykle

posted in: Príspevky | 0

Pekná menej známa cyklotrasa sa nachádza v Kúrskej doline, nie je značená. Východisko je z Krasňan za kórejskou dedinou, kde sme nechali auto a vytiahli bicykle.

Spočiatku trasa kopíruje modrú TZ, za rampou pokračuje po neznačenej lesnej ceste. Po asi kilometri je ďalšia rampa, horáreň  a nápis na strome že zákaz vstupu, ktorý sme prehliadli.

Na ceste sme vyrušili asi metrovú vretenicu, zaujala bojový postoj, radšej sme ju oblúkom obišli. Tam sa už otvárali krásne výhľady na hrebeň – Stratenec, Ťavie chrbty, Suchý a zhora až po Chleb a Stoh.

Cesta ide skoro až na sedlo Brestov odkiaľ už klesá naspäť ku rampe kde nás už vretenica nečakala, asi ju to omrzelo. Celý okruh je 17 km s prevýšením asi 600 m, hore. Je to krásny okruh divokou prírodou, škoda že nie je prepoj na cestu z Jedľoviny na chatu pod suchým.

Ďalšia trasa, asi známejšia na Polom cez kaňon Stráňavského potoka okolo “Stráňavskej diery”. Zo Žiliny cez Višňové, kaňon, sedlo Javorina k pamätníku, naspäť do Strečna ponad Domašín s pivnou zástavkou, a okolo vodného diela do Žiliny. Nad Domašínom sú krásne výhľady na hrady strečnianske. Celé to je 42 km, prevýšenie okolo 700 m, hore.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *