Dámska jazda – Slovenský raj

posted in: Príspevky | 0

V termíne 14.- 16.6. 2019 16 členiek KST Lietavská Lúčka sa zúčastnilo 18. ročníka dámskej jazdy. Tentokrát v južnej časti Slovenského raja – Dedinky.

V piatok 14.6.2019 sme urobili okruh zo Stratenej okolo Stratenského kaňona cez Havraniu skalu (1153m/m) a vrátili sa okolo Občasného prameňa (kde sme sa osviežili). Mali sme krásne a horúce počasie (našťastie sme stúpali lesom) a užili si prekrásne výhľady na Palcmanskú Mašu a okolité kopčeky.

V sobotu 15.6.2019 sme v krásnom a teplom počasí prešli cez Zejmarskú roklinu (najkratšiu, iba 1km dlhú) popri 22,5 m vysokých Nálepkových vodopádoch na náhornú plošinu Geravy (1121m/m), z ktorej po príjemnom osviežení na chate sme sa vrátili cez močariská Malé Zajfy (s množstvom nádherných chránených rastlín a meandrujúcim potôčikom s priezračnou vodou ako stvorenou na osvieženie nôh) k ústiu Palcmanskej maše a stadiaľ spiatky do obce Dedinky. Odmenou na záver horúceho dňa bolo chladné pivko a potom kúpanie v priehrade.

V nedeľu 16.6.2019 sme prešli Stratenský kaňon, v ktorom kvitnú krásne chránené rastliny a preteká ním rieka Hnilec s priezračnou vodou. Po ceste domov sme navštívili Dobšinskú ľadovú jaskyňu, prameň Hrona a Telgártske železničné viadukty z roku 1933. A tým skončilo naše víkendové dámske dobrodružstvo.

Neskutočná krása prírody nás obklopovala v Slovenskom Raji-Dedinky. Už len ten názov znamená že je tam raj.

Veľká vďaka patrí našim vodičkám. Bez nich by sa celá akcia nemohla uskutočniť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *