Západné Tatry 082019

posted in: 2019, Príspevky | 0

Jesenný zájazd :   Západné Tatry 29.8. – 1.9.2019

Prvý deň sme vyrazili od Horárne pod Bielou skalou za pekného počasia smer Sivý vrch. Po pomerne náročnom preliezaní cez skalné mesto, kde v kritických úsekoch sme museli potláčať za zadnice 2 Češky (Ilonka mi dala aj kontakt), sme dosiahli vrchol. Po zostupe do sedla Pálenica sme zmenili smer trasy do Zuberca, kvôli približujúcej sa búrke. Ináč tie poobedňajšie búrky boli každý deň..

Druhý deň bola v pláne túra cez hlavný hrebeň, ale vzhľadom na zhoršujúce sa počasie sme dali pri Ťatliačke po niekoľko hafirovíc a vybrali sa len na Roháčske plesá, kde sme aj riadne zmokli.

Tretí deň sme neriskovali a išli lanovkou v Spálenej a hore smer Brestová, naspäť sme stihli dôjsť ešte za pekného počasia do bufetu na hornej stanici a znova búrka, takže zas hafirovice …

Niektorí nakoniec vyšli aj na Ostrý roháč cez Volovec, 9 na Salatín a 7 dievčat cez Skriniarky na Roh. vodopád.

Štvrtý deň boli len ľahké prechádzky na Oraviciach, už sme nezmokli (aspoň nie z vonku).

Bolo by vhodné prehodnotiť termín takýchto akože “jesenných” výletov vzhľadom na vývoj počasia, nakoľko pohybovať sa vo vysokohorskom teréne počas letnej búrky je životu nebezpečné o čom svedčia aj štatistiky smrťákov od zásahu bleskom.

Prežili sme to bez úrazu, ďakujem všetkým 41 zúčastneným za príjemnú spoločnosť.

SB

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *