18.11. Domašínsky meander

posted in: Príspevky | 0

V sobotu 18.11.2017 sme sa vybrali silná trojka, vyskúšať neznačený chodník (“chodník” je silné slovo na pomenovanie toho kade sme išli), od Starého hradu po pravej strane Váhu do osady Jánošíkovo a ďalej na chatu pod Suchým.

Začali sme 8:30 pri ústí Hradského potoka vľavo na skaly smerom na hrad. Chodník bol miestami dobre viditeľný, ale väčšinou sa strácal pod skalnými sutinami a lístím. Miestami to bolo dosť divoké, pričom hrozil pád do vody, preto sme postupovali pomaly opatrne. Odmenou bol objav vodopádu asi 200 m nad hladinou Váhu v masíve Starého hradu. Takto sme obišli celý Domašínsky meander, cez masív Krivé, kde sme využili staré hrdzavé reťaze a laná osadené v skale, sme sa v osade Jánošíkovo dostali do doliny Hoskora o 12:00. Pohodlnou lesnou cestou sme pokračovali okolo ŠPR Hrádok k poľovníckej chate, odkiaľ po občerstvení sme pokračovali strmými serpentínami na hrebeň s červenou značkou ku chate, kde sme boli o 14:30. Po hojnom jedle a nápojoch sme zbehli naspäť do Nezbudskej Lúčky k autu.

Je to zaujímavá túra, kompetentný by sa mali zamyslieť nad opravou tohto chodníka, ktorý sa v minulosti určite viac využíval. Nakoniec aj VÚC už minul nejaké peniaze na projekt cyklotrasy Strečno – Lipovec.

S.B.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *