Zahájenie skialp sezóny

posted in: Príspevky | 0

Pri pohľade na web kameru z Chlebu som sa rozhodol oprášiť lyže, pásy a ostatnú výstroj, naložil som to do auta a hybaj do Vrátnej, nakoľko ako dôchodca mám pohyblivú pracovnú dobu. Na moje prekvapenie parkovisko pod výťahom bolo skoro plné, myslel som si, že tiež dôchodcov, ale hore som stretal samých mladých (neviem kto bude robiť na môj dôchodok..). Po úvodnom čaji s rumom som za slnečného počasia vyšľapal na VMF Kriváň, výstup sťažoval silný JZ vietor, na vrchole ma skoro odfúklo.

Dole som použil Révajovú muldu a Snilovskú dolinu, parádny zjazd v panenskom prašane. Od Snilovského potoka som stúpajúcim traverzom pokračoval na chatu p. Chlebom. Tento traverz nebol ešte prešľapaný, sneh tu bol už mokrý, hlboký a stálo ma to dosť síl kým som prišiel ku chate. Tu ma čakalo slnko a bezvetrie, ako zvyčajne na Chleb – juh býva. V chate som konečne stretol pána zhruba v mojom veku s dcérou, hneď som s nimi komunikoval a kúpil som mu aj borovičku.

Naspäť cez Snilovské sedlo a dole popod lano až na parkovisko, až nezvyčajne dobré snehové podmienky na túto ročnú dobu, mám obavu, aby toto nebol všetok sneh tejto sezóny..

Záverom – tento druh pohybu v zimnej prírode je dobrá alternatíva k vystávaniu radov pri vlekoch na upravených zjazdovkách…

« nazad do albumu

MF_ski_071217

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *