Štefanský výstup

posted in: 2019, Príspevky | 0

Štefanský výstup 26.12.2019

Zúčastnili sa len 2 členovia KST LL.

Odchod vlakom zo Žiliny do Vrútok kde sme vzhľadom na nepríjemný dážď použili taxi do Lipovca. Odtiaľ sme pokračovali asfaltkou okolo Váhu do Jánošíkova, ďalej lesnou cestou cez Hoskoru okolo Hrádku k lesníckej horárni. Dážď postupne prechádzal do sneženia a blato do snehu. Od horárne neznačeným chodníkom serpentínami ku chate p. Suchým. Chata bola klasicky plná, tak sme pokračovali už v hlbšom snehu pomaly až na Suchý. Tam fúkal nepríjemný vietor, viditeľnosť žiadna. Po ceste sme stretli aj priateľov z KST MF s ktorými sme aj čo to popili a pojedli v už poloprázdnej chate. Návrat klasicky potme s čelovkami do Strečna so zastávkou v Nezbudskej krčme na kapurkovú borovičku.

Bola to zaujímavejšia alternatíva ako klasika hore – dole zo Strečna. Ešte lepšia je trasa z Turčianských Kľačian cez chatu pod Magurou na Suchý, tam je ale potrebné ísť skorším vlakom. Môžeme to dať nabudúce.

Škoda že o tento výlet je v posledných rokoch zo strany členov KST LL malý záujem, pričom z iných KST tam býva hojná účasť.

SB.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *