Lyžiarsko – turistický zájazd Čičmany

posted in: Príspevky | 0

Klub slovenských turistov Lietavská Lúčka

Lyžiarsko – turistický zájazd do obce Čičmany, Strážovské vrchy, 7.3.2020

Výletu sa zúčastnilo 12 turistov skalných včítane 2 detí čo nás teší.

Babka s dedkom s dvoma vnučkami sa boli sánkovať na zjazdovke Javorinka a silná skupina dám v počte 7 pod vedením inštruktora síce s preukazom lyžiarskeho, ale so skúsenosťami viacročnými aj turistického, sa vybrali smer sedlo Samostrel. Po nenáročnom výstupe sme Samostrel aj dosiahli, kde sme sa občerstvili a pokračovali smer “Lúka pod Strážovom”. To sme ale netušili čo nás čaká..

Trochu ako v Karikovej knihe Trhlina.. Zelená značka sa strácala a navigácia udávala zmätočné smery. (teda nie tie volebné…).

Našťastie inštruktor objavil v snehu stopy lišiaka, ktorý kopíroval dáta GPS, dokonca presnejšie ako mapa, tak sme sa nechali nimi viesť, zaujímavé, že nás doviedli presne až do sedla pod Strážovom, tam kde sme sa chceli dostať..

Vzhľadom na to, že stopa na Strážov nebola prešľapaná a dámy už mali brodenia dosť, inštruktor po dohode s dámami zmenil cieľ do penzionu Javorina v Čičmanoch.

Lišiakova stopa pokračovala s nami, ale po asi 100 m sa k nej pridala druhá z pravej strany (asi líška) a tam na snehu to bolo od líštich stôp riadne došľapané, čo tam asi robili ?.. zrejme na jar budú mladé..

V Čičmanoch už klasika, jedlo pivo poldeci a návrat do LL.

Vyhodnotenie bude na výbore KST LL..

SB.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *