VHT 062020

posted in: Príspevky | 0

53. VYSOKOHORSKÝ ZRAZ KLUBU SLOVENSKÝCH TURISTOV

DÁTUM KONANIA: 25. júna – 28.júna 2020. MIESTO KONANIA: hotel MORAVA, Tatranská Lomnica č.42

Po dlhšej korona odluke sme sa konečne dostali s očakávaním kvalitnej spoločnej turistiky do Vysokých Tatier. Akcie sa zúčastnilo 10 členov KST LL.

V piatok sme sa rozdelili na 3 skupiny aby sme pokryli čo najväčšiu časť pohoria. Ráno ešte za pekného počasia klasicky vlakom smer Popradské pleso a potom do Mengusovskej doliny k Hincovým plesám. Tam už sa začalo mračiť a hrmieť. Traja išli skúsiť šťastie na Mengusovský štít a dvaja na istotu Kôprovský. Asi po hodine sme museli zaveliť na ústup kvôli zosiľňujúcemu sa dažďu. Keď sme už boli premočený do nitky tak sa k tomu pridali aj krúpy a samozrejme blesky na spestrenie. Do chaty na Popradskom sme prišli mokrí jak vodníci. Dážď postupne ustal a po ceste na vlak sme ako tak uschli.

V sobotu sme išli dolinou Zeleného plesa s možnosťou výstupu na Jastrabiu vežu, ale zostalo len pri možnosti, tak niektorí išli cez Svišťovky na Skalnaté pleso a niektorí cez Štart do T. Lomnice. Našťastie bez dažďa za celkom pekného počasia.

Večer nakoniec vybavili organizátori country bál, takže kto vládal ešte do noci tancoval, popíjal a utužoval vzťahy s priateľmi z iných KST.

V nedeľu už len krátka prechádzka a odchod.

Celkom vydarená akcia až na to počasie…

c SB. korektúra DR.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *