Tribeč 07 2020

posted in: Príspevky | 0

Jarný zájazd – Tribeč  Termín : 4. – 5. júl 2020

Konečne po uvoľnení opatrení koronakrízy sme absolvovali preložený jarný výlet do CHKO Ponitrie, Tribeč. Zájazdu sa zúčastnilo 40 členov KST LL.

Ráno v sobotu sme sa nabordovali na palubu autobusu s očakávaním bezproblémového presunu, s čím ale po pár kilometroch nesúhlasil autobus a s biedou došiel na Fačkovské sedlo. Asi chytil koronu. Po strávení 2 hodín a 2 KBŠ v sedle,  prišiel šofér s druhým autobusom a pokračovali sme v ceste.

Vzhľadom na časový sklz sme museli upraviť program. Išli sme zo Skýcova na hrad Hrušov a z Kostolian pod Tríbečom na hrad Gýmeš. Z obidvoch hradov boli pekné výhľady na okolie, elektráreň JEMO (kde som chvíľu pracoval, asi preto nie je ešte dokončená), kameňolom a vápenka Žírany ktorá je v holdingu s CLL kde pôsobili aj naše členky. Potom už len presun na ubytovanie do kaštieľa Topoľčianky kde nás už čakali s večerou.

Po večeri bol program v Chateau Topoľčianky, kde na úvod jeden kmeňový urobil sabrage sektu. Pokračovala prehliadka vinárstva s ochutnávkou rôznych vín a s výkladom o spracovaní vína.

V nedeľu sme z Kostolian pod Tríbečom vystúpili na Veľký Tribeč kde nebol žiadny výhľad napriek tomu, že je to najvyšší kopec a Čierny hrad s návratom do obce Zlatno.

Turistické chodníky v okolí nie sú moc zaujímavé nakoľko prevažne idú cez síce pekné dubovo – bukové lesy, ale s minimom výhľadov. Nachádza sa tu ale množstvo zaujímavých cyklotrás s rôznou náročnosťou.

Pri návrate sme ešte absolvovali neskorý obed v obci Oslany a štastne sme vo vypečenom autobuse dorazili do LL.

Celkom vydarený výlet s pekným počasím a konečne aj s kvalitným ubytovaním. Do budúcna by bolo vhodné na letné a dlhšie zájazdy objednať kvalitnejšiu dopravu s autokarom aj s funkčnou klimatizáciou.

SB.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *