Televíkend na Hnilickej Kýčere 03112020

posted in: Príspevky | 0

Redakcia Televíkendu v spolupráci s Kanceláriou OOCR Rajecká dolina natáčali príspevok do relácie z okolia Rajeckej Lesnej, ktorá sa bude vysielať na STV2 – 20,21,22. 11.2020.

Oslovili ma či by som ich nesprevádzal na nejakej kratšej túre po hrebeni M. Fatry v okolí. Vybral som výstup na Hnilickú Kýčeru zo sedla Úplaz, kde sme sa doviezli autom.

Aj keď sa po hrebeni prevaľovali mraky a nebola nádej na dobré výhľady, vybrali sme sa, teda M. Kacinová s kameramanom a zvukárom a ja, po červenej TZ zvoleným smerom. Postupne sa mraky rozplývali a priateľ s kamerou silno natáčal aj s použitím dronu.

Problém menší nastal až pri záverečnom výživnom stúpaní, kde chodník bol rozmočený, šmykľavý a zatarasený popadanými konármi zo stromov. Nakoniec vrchol nás odmenil slnečnými lúčmi a bolo aj niečo vidieť z Veľkej Fatry a Nízkych Tatier. Na vrchole som zúčastnených odmenil rumom z ruksaku.

Návrat dole v strmom úseku bol zaujímavý a spestrený pádmi do blata. Nakoniec sme to šťastne dali až do Frývaldu kde bol ešte rozhovor s miestnym farárom a záverečné občerstvenie.

SB.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *