Nitrické vrchy, Jún 2021

posted in: Príspevky | 0

Po dlhšej covidovej odmlke sa konečne podarilo zorganizovať jarný výlet v termíne 12. – 13. jún 2021. Navštívili sme časť Strážovských vrchov – “Nitrické vrchy”, nachádzajúce sa v južnej časti pohoria.

Ubytovanie s polpenziou bolo zabezpečené v penzióne Normandia pri priehrade Nitrianske Rudno. Zájazdu sa zúčastnilo 36 turistov, členov KST LL a hostí z ktorých zaujali tri pohľadné turistky z Podhoria, ktoré možno rozšíria rady nášho klubu.

V sobotu sme podľa plánu vystúpali z Ješkovej vsi na Rokoš 1010 mnm a odtiaľ chodníkom Ľ. Štúra a A. Dubčeka do Nitrianskeho Rudna. Celkovo 12,5 km s prevýšením hore 920 m a dole 891 m. Pekná túra po NPR s 5°ochrany.

Pri návrate nás tesne obišla búrka a v pohode sme sa dostali do krčmy v NR a následne na ubytovanie s večerou a kultúrnym programom. Niektorí sa v rámci programu okúpali aj v jazere a niektorí ráno o tretej fotografovali východ slnka nad jazerom.

V nedeľu po raňajkách sme sa presunuli do obce Temeš, odkiaľ sme vybehli na Temešskú skalu 915 mnm a späť, celkom 1,7 km s prevýšením 380 m. Po pive v Temeši sme pokračovali po poľnej ceste do Čavoja 2,3 km, zas do miestnej krčmy, kde nás vyzdvihol autobus. Potom už smer Lietavská Lúčka so zastávkou v Šuji.

Vydarený výlet s pekným počasím.

SB.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *