Slanské vrchy

posted in: Príspevky | 0

V termíne 15. – 18. septembra 2021 sme absolvovali jesenný zájazd do Slanských vrchov (35 dospelých a 2 deti).

Prvý deň sme z obce Lipovce prešli krásnym Lačnovským kaňonom do dedinky Lačnov. Popoludní sme navštívili Kapušiansky hrad s nádhernými výhľadmi, kde nám sprievodcu robil hradný Dráb.

Ďalší deň sme boli v opálových baniach Dubník, kde nám robil sprievodcu znalý, vtipný mladý muž. V baniach sa už nič neťaží, využíva ich len nejaká Česká firma na turistické účely. Odtiaľ sme sa vybrali na najvyšší vrch Slanských vrchov Šimonku.

Tretí deň vyšla predpoveď počasia a celý deň pršalo. Navštívili sme Krajské múzeum v Prešove, prešli sme sa centrom mesta a dali si výborný obed v Šarišskej chiži.

Posledný deň sme absolvovali prehliadku múzea Solivar Prešov. Pekná technická bohužiaľ už len pamiatka na ťažbu soli v tomto regióne, vďaka divokej privatizácii sa bane v Zbudzi dostali do rúk nejakým Rakúšanom, ktorí výrobu zrušili.

Popoludní výstup na Šarišský hrad. Bol práve “Deň dobrovoľníkov” a tak naši turisti pomáhali pri upratovaní hŕby skál a mali vstup zdarma. Cestou domov nás v penzióne Pod lesíkom v Chminianskej Novej Vsi ochotne prijali a perfektne sme sa najedli. Tri dni nám počasie prialo, po celý zájazd vládla výborná atmosféra.

Ubytovanie a strava bolo slušné v penzióne Zelený breh Kokošovce, pri jazere Sigord, kde sa po túrach aj niektorí otužilci kúpali síce aj bez plaviek a potom sa ohrievali v priľahlom bufete Malý Muk.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *